Holse & Wibroe

Gulvvirksomhed vinder på printerskift

Holse & Wibroe tænkte sig om, da de skulle vælge ny kontorprinter. Den nye printer skulle være lige så miljørigtig, lige så hårdfør og af lige så høj kvalitet, som de gulve, byggematerialer og møbler virksomheden producerer.

”Hvad nytter det, at de byggematerialer og møbler, vi producerer, er bæredygtige, når printeren ikke er det…”

"Det var et helt bjerg. Toner, laserpatroner og affaldsstoffer. Man tænker ikke over det, men over to år bruger en traditionel laserprinter bogstaveligt talt et helt bjerg af forbrugsstoffer, hvoraf en meget stor del ikke kan genbruges. Til sammenligning bruger vores nye Epson printer fire poser blæk - og betydeligt mindre strøm. Når man lever af at producere bæredygtige møbler og byggeartikler, var det egentlig ikke særlig svært at vælge ny printer", siger indkøbs- & produktchef Peter Wibroe, Holse & Wibroe.

Holse & Wibroe producerer byggeartikler og møbler i bambus. Bambussen produceres og høstes i Kina, og forarbejdes til gulvplanker og plader. Herefter transporteres bambussen til Danmark, hvor Peter Wibroe og hans kolleger sørger for at sælge gulve og forarbejde bambussen til plader, køkkener, borde og meget andet.

Bæredygtig bambus - miljøvenlig printer

Bambus er ekstremt hurtigtvoksende, er et ekstremt hårdt produkt og er, sammenlignet med træ, også ekstremt bæredygtig. Hvor et egetræ f.eks. er ca. 50 år om at vokse op, er en bambus klar til at blive fældet efter ca. 4-6 år. Det betyder, at en bambus producerer næsten 15 km stamme i vækstperioden.

Ud over at være den hurtigst voksende plante er bambus også hårdere end de traditionelle træsorter. Sammenlignet med fyr, ask, bøg og eg er Bambus betydeligt hårdere og betydeligt stærkere, hvilket gør det særligt velegnet til gulve og møbler.

"Det er jo nogle lidt andre arter, end dem vi kender fra parcelhushaverne i Danmark. Der findes bambusarter, hvor man faktisk kan se, at bambussen gror, mens du kigger på den. Nogle bambusarter vokser over en meter pr. døgn. Det er ekstremt vigtigt, når man skal producere bæredygtige byggematerialer, for det betyder, at man ikke behøver at fælde store skovområder for at skaffe træ men blot kan dyrke og høste et langt mindre plantageområde med bambus. Og det er klart, at når man producerer den slags materialer, så nytter det ikke, at man samtidig har en traditionel, gammeldags laserprinter, der bestemt ikke er miljøvenlig ", siger Peter Wibroe.

Blæk nok til 2 år

Epsons nye kontorprinter med RIPS-system (Replaceable Ink Pack System) er modsat de traditionelle kontorprintere en blækprinter. Printerne har et særligt printerhoved, der sørger for, at præcisionen og kvaliteten er fuldt på højde med de gammeldags printere, men RIPS printeren bruger 80 % mindre strøm. Printeren er på forhånd fyldt med blæk til 75.000 print - det betyder i praksis, at Holse & Wibroe ikke behøver at tænke på opfyldning, patronskift eller serviceeftersyn de første to år. Når blækbeholderne er tomme, skifter man dem bare ud, og så kan printeren køre videre.

"Vi var trætte af at skulle købe forbrugsstoffer hele tiden, og hver gang der skulle skiftes toner, var printeren nede. Det er simpelthen møgirriterende. Nu slipper vi for at tænke over vedligeholdese og service - vi har en printer, der bare fungerer - med alle de moderne features moderne printere nu har", fortæller Peter Wibroe.

Sikker multifunktionsprinter

Holse & Wibroes nye printer kan også printe i A3 og har indbygget ’Email Print for Enterprise’, der gør det muligt at sende dokumenter til udskrivning via e-mail. Med den funktion kan man bevare alle dokumenter inden for virksomhedens firewall. Printeren har også en ’pull & push’-funktion, der sikrer maksimal dokumentfortrolighed. F.eks. kan man sørge for, at et dokument ikke vises i udskrivningskøen, og at brugeren skal logge på for at printe særligt fortrolige dokumenter. Printeren kan selvfølgelig også scanne - og skulle man have brug for at faxe, kan den også det.

"Vi har faktisk slukket for vores gamle scanner- og kopimaskine - fordi tingene nu er indbygget i den nye printer. Ja, faktisk har jeg selv sat det op, så det virker for hele kontoret - og det virkede faktisk på 10 minutter. Det er en god printer - og den virker lige så robust som vores gulve", fortæller Peter Wibroe.