Epson solved the problem

Epson SureColor SC-T7200

Bedre drivere, bedre service og især bedre printhoveder var grunden til at Høj Data investerede i en Epson storformatprinter. Nu bruges den også til kundeopgaver.

”I solved the problem”. I filmen ’Pulp Fiction’ har de Winston Wolf, der ’løser problemet’, når nogle af filmens hovedpersoner kommer til at skabe problemer, og der skal ryddes op. I Nordjylland har de Tommy Høj og Høj Data. Når nutidens nordjyder får uoverskuelige problemer med computere, eller opgaver man ikke bare lige selv kan løse, så ringer de til Høj data - eller de kommer forbi kontoret i Sindal. 80 % af alle problemer løses inden for 24 timer.

Egentlig var det slet ikke meningen, at den nye storformatprinter skulle bruges til kundeopgaver - den blev købt, fordi kontoret i Sindal har en stor facade ud mod Vestergade, som man lige så godt kan bruge til lidt reklame - og når man er et it-hus, der løser opgaver, er det oplagt også selv at printe facadereklamerne.

”Vi havde en storformatprinter, som vi brugte til at printe plakater til vores facade. Men det var besværligt. Softwaren var besværlig, printerhovederne gik hele tiden i stykker, og det tog lang tid at få blækket til at tørre. Og hver gang man skifter printhoveder, smider man også en masse blæk ud - det er hverken særlig økonomisk eller særlig godt for miljøet. Så det var også stærkt begrænset, hvor meget vi brugte den til kundeopgaver,” siger Tommy Høj, der både har lagt navn til og er daglig leder af den hastigt voksende virksomhed.

Høj Data løser mest opgaver for private og mindre virksomheder i Nordjylland. Ud over at reparere computeren, når den bliver ramt af virus eller bliver druknet i en kop kaffe, er Høj Data også forhandler af computere, printere og alt andet it- tilbehør. Og med den nye Epson storformatprinter kan man nu også løse en stigende mængde af storformatprint for kunderne.  

”Dybest set er det jo dumt at have en printer, der kun arbejder for os. Vi ser det i forbindelse med højtider, konfirmationer, bryllupper og jul, at folk gerne vil have printet deres billeder i storformat. Eller at virksomhederne gerne vil have printet plakater og bannere. Tidligere brugte vi kun storformat for vores egen skyld – nu har vi også en forretning i at printe for vores kunder,” siger Tommy Høj.

Og der er en verden til forskel fra den gamle printer til den nye Epson SureColor SC-T7200, der kom ind i butikken i 2015. Hvor der tidligere ofte var store problemer med printerhovederne, har Epson garanti på printerhoveder, og drivere og software gør det let at tilrette og tilpasse de løsninger, der skal printes. Tommy Høj mener, at det ligefrem er blevet en fornøjelse at arbejde med storformatprint.

”Jamen, alt er bedre med Epson printeren. Printerdriveren er langt bedre, og det alene gør den langt lettere at håndtere. Epson bliver leveret med en driver, der er et glimrende program i sig selv, og den løser mange af de opsætningsproblemer, man tidligere skulle have hjælp til. Og så har den også en betydeligt bedre papirhåndtering og kan uden problemer printe på andre medier, f.eks. vinyl. Det er en kæmpe fordel, at en plakat kan tørre på 10 minutter fremfor tidligere, hvor det tog tre dage,” siger Tommy Høj.

Hos Høj Data er storformatprinteren ikke i brug hver dag – den bruges måske en gang eller to om ugen. Netop derfor var det også afgørende vigtigt, at printeren var let at gå til og ikke krævede mange store reparationer eller servicering.

”Den fungerer 100 %, og skal man rose Epson for en sidste ting, så er det, at man faktisk får rigeligt blæk med, når man får printeren. Det er en lille ting, og jeg ved jo godt, at Epson tjener det hurtigt ind, men det viser noget om, at tanken og mentaliteten over for kunderne er rigtig. Man hjælper sine kunder med at løse problemerne, fuldstændigt som vi gør”, siger Tommy Høj

Problem solved.