Verdens førende producent af projektorer, Epson, valgt til at give nyt museum for moderne kunst i Finland medrivende oplevelse med kunst fra det japanske kunstkollektiv teamLab

135 Epson projektorer installeret i Amos Rex, et helt nyt kunstmuseum i Helsinki

Verdens førende producent af projektorer, Epson, valgt til at give nyt museum for moderne kunst i Finland medrivende oplevelse med kunst fra det japanske kunstkollektiv teamLab

September, Helsinki  - Epson, verdens førende producent af projektorer 1, er blevet udvalgt som leverandør til det nyåbnede kunstmuseum Amos Rex i det centrale Helsinki, hvor medrivende digitale installationer fra teamLab projiceres af 118 Epson projektorer med høje lumental, mens yderligere 17 bruges til skiltnings- og undervisningsformål forskellige steder på museet.

 

"Denne udstilling er en fantastisk måde at udnytte Epsons projektorer på til at give offentligheden en ægte medrivende oplevelse, og vi er overbeviste om, at det vil hjælpe museet med at styrke Helsinkis status som en europæisk kulturby", siger Neil Colquhoun, direktør for professionelle projektorer, Epson Europe. "Museer, og navnlig dem, der ønsker at skabe en mere moderne og engagerende oplevelse for gæsterne, er et praktisk medie, hvor Epsons projektorer kan gøre kultur levende gennem skarpe og lysstærke billeder og holdbar ydeevne med lav vedligeholdelse."

 

 

Epsons 3LCD-projektorer bruges til at projicere medrivende digitale installationer fra teamLab, et tværfagligt kunstkollektiv bestående af 500 personer, herunder programmører, teknikere, CG-animatorer, matematikere og arkitekter, hvis mål det er at "udforske en ny relation mellem mennesker og verden ved hjælp af kunst". teamLab har lanceret mange store udstillinger samtidig i år, og MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless i Tokyo åbnede med stor succes i juni.

"teamLabs udstilling er utroligt udfordrende ud fra et teknisk perspektiv. Epsons 3LCD-projektorer er bedst egnede til denne udfordring takket være deres lysstyrke, kontrast og farvegengivelse", siger Kai Kartio, direktør for Amos Rex-museet.

Amos Rex-museet beskrives som et mødested for kunst og bykultur og er designet til at skabe fleksible faciliteter, der opfylder de altid skiftende behov inden for moderne kunst. Den enestående lysstyrke og farve fra Epsons 3LCD-laserprojektorer sammen med de fleksible muligheder for 360°-installation gør derfor Epson, verdens førende producent af projektorer, til museets ideelle valg, når de skal realisere denne oplevelse. 

De anvendte Epson projektorer omfatter 3LCD-laserlyskilde, egenudviklet 4K, ultrakort projicering og 3LCD-lampebaserede produkter. Markedet for projektorer, der bruges i institutioner, herunder i museer, er steget med over 70 % i løbet af de seneste 10 år (fra 2008 til slutningen af 2017), og Epson tegner sig for 30 % af dette marked og 138 % mere end producenten med den næststørste markedsandel 2.

 

 

[1] Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2017 - 2018
[2] Futuresource Consulting Limited - Projectors Market Insights - WorldWide Analyser CY 2008 - 2018