Produktion 2025: flere job, mere kreativitet, større vækst

Europas arbejdsstyrke forudsiger positiv effekt fra den fjerde industrielle revolution

Produktion 2025: flere job, mere kreativitet, større vækst

Vi lever i en verden af innovation. Dette er en verden med avanceret produktion, hvor 3D-printere, Augmented Reality, kunstig intelligens og avanceret robotteknologi er tilbøjelige til at være vigtige funktioner i fremtidens fabrik.

Som altid, når der er store ændring i horisonten, registreres der en offentlig følelse af frygt. F.eks. mener 57 % af den europæiske arbejdsstyrke i vores egen undersøgelse, at teknologi vil ændre deres brancher i løbet af det næste årti.

Men på trods af disse overskrifter antyder yderligere resultater en meget mere positiv holdning til de forventede fordele ved den fjerde industrielle revolution, end mange vil forvente. Så hvad forudsiger den europæiske arbejdsstyrke om fremtiden inden for produktion?

For at finde ud af dette talte Epson med 17 opinionsledere for at få et mere detaljeret indtryk af sandsynlige teknologiske påvirkninger på produktionssektoren og afprøvede deres forudsigelser på mere end 7.000 europæiske virksomhedsledere og medarbejdere.

Produktionen bliver lokal

Udbredelsen af 3D-udskrivning betyder en voksende mulighed for at fremstille produkter lokalt og at reagere på kravene til større tilpasning. Eksperter i undersøgelsen sammen med 74 % af de førende ledere i Europa mener, at hurtig, global ændring i produktion vil fremme lokale økonomier og job.

De forudsiger, at smartere, forbundne lokale fabrikker ikke alene vil hjælpe med at reducere energiintensiteten af vores produktlivscyklus, de vil også fremstille ultratilpassede produkter, der hurtigt kommer på markedet. Desuden mener 65 % af arbejdsstyrken, at varernes kvalitet vil forbedres.

Fremtidens medarbejdere tilpasser sig

Som ved tidligere produktionsrevolutioner er det de 52 millioner 1europæiske medarbejdere, der er ansat i branchen, der står over for den største usikkerhed. Der er ingen tvivl om, at den måde, som arbejdsstyrken fungerer på, vil blive udsat for væsentlige ændringer, men de fleste mennesker forudsiger, at de fortsat vil være af stor betydning i produktionssektoren. F.eks. mener 60 % af arbejdsstyrken, at robotter ikke vil kunne erstatte menneskets fleksibilitet, kreativitet og reaktion, hvilket betyder, at mennesker stadig vil spille en vigtig rolle.

I henhold til professor Alain Bernard vil medarbejdere i stigende grad lære robotter at lære, og cobots (robotter, der er designet til at samarbejde med mennesker) vil i stigende grad være en hjælp med mere udfordrende opgaver. 70 % af respondenterne er enige om, at robotter vil overtage mere komplekse opgaver, som det vil tage mennesker længere tid at lære.

Faktisk accepterer 69 % af arbejdsstyrken, at robotter vil blive en vigtig del af vores produktionsinfrastruktur. Den største udfordring vil i henhold til 55 % af respondenterne være at forsøge at overholde et omskifteligt lovgivningsmæssigt miljø, når der integreres robotter i produktion og infrastruktur.

Teknologi udvider produktion

Robotteknologi er ikke kun revolutionerende teknologi. AR (Augmented Reality) vil også spille en vigtig rolle i henhold til eksperterne professor Bernard og professor Darwin Caldwell. AR leverer dataindsigt i realtid, som informerer og instruerer medarbejdere i komplekse produktionsprocesser.

Selvom eksperterne forudsiger, at denne teknologi vil sikre, at medarbejdere arbejder smartere og mere effektivt, vil medarbejderne fortsat være usikre. Kun 56 procent finder AR tiltrækkende for deres branche. Produktudvikling er et særligt lovende område, og 43 % af respondenterne mener, at AR's største påvirkning vil ske her.

Effektivitetsgevinster

Innovation vil ændre fremtiden for produktion, og holdningen forbliver positiv. 83 % af respondenterne mener, at teknologi vil forbedre den organisatoriske effektivitet. Det betyder en fremtid for produktion, der er mere effektiv, produktiv, nøjagtig, analytisk og kreativ.

Produktionen gennemgår en revolution. Med så gennemgribende ændringer er det forståeligt, at nogle stadig er forsigtige. Når man går fremtiden i møde, er det måske bedst at lære fra fortiden. De industrielle revolutioner, der gik forud for os, skabte monumentale forandringer. Det, de i virkeligheden medførte, var en gavnlig revolution inden for produktionen, stor global vækst og stigende levestandarder. Der er bestemt grund til at være positivt indstillet over for det.

Vil du vide mere?

Den fulde rapport indeholder alle oplysningerne, og du kan hente den her: