John Herrera og Epson danner team om ørne-inspireret haute couture kollektion på London Fashion Week

John Herrera, vinder af 2015 London Emerging Designer Awards, bruger Epson digital printteknologi for at åbne for nye, kreative muligheder

John Herrera og Epson danner team om ørne-inspireret haute couture kollektion på London Fashion Week

Modedesigner John Herrera (www.johnherreracouture.com) danner par med Epson for at producere en 30-stk. kollektion digitalt printet med Epsons tekstil dye-sublimationsprintere. Kollektionen for mænd og kvinder er inspireret af Aguila, den fredede, store philippinske ørn, og bliver fremvist på London Fashion Week, mandag den 20. februar (kl. 16 til 18, Fashion Scout Freemason’s hal, Great Queen Street nr. 60, London).

John, med base i Manila, Philippinerne, vandt London Emerging Designers (LED) Awards i 2015 og deltager for dette års Britain’s Top Designer.

John arbejder tæt sammen med Epson i Philippinerne, og han er helt fremme med at bringe mode til næste niveau gennem digital tekstilprint ved brug af Epsons SureColor F-serie dye-sublimations digitale tekstilprintere. “Dette partnerskab med Epson er vældig spændende,” siger han. “Der er så mange ting, du kan gøre med print sammenlignet med bare at købe stof. Før i tiden blev alle designeres kollektioner møjsommeligt fremstillet ved håndkraft. Meget af tøjet, så som 3D emner, som blev båret af modellerne, kan kun påsættes i hånden, så det, der blev præsenteret på podiet, kan ikke bæres igen og igen. Med digital print kan klæderne i kollektionen bæres i det virkelige liv,” siger John Herrera. “Kollektionen, jeg præsenterer, er umulig at skabe uden Epson digitale tekstilprintere. Uden dem ville jeg være nødt til at male mine designs selv, og med kun en måned til forberedelse kunne det slet ikke lade sig gøre”.

John har tillagt sig en “intet spild, ingen plastic” holdning og lægger stor vægt på at reducere affald i sit arbejde. “Med digital tekstilprint bruger vi kun den nøjagtige mængde stof. I stedet for at spilde flere meter stof for at lave lay out til et sæt tøj bruger vi kun få meter af digitalt printet stof. Digital tekstilprint skærer signifikant ned på spild af stof. Hurtigere, mere intelligent, næsten intet spild - det er, hvad Epson bringer frem,” siger han.

Epsons digitale tekstilprintteknologi drives af firmaets PrecisionCore printhovedteknologi, en af de hurtigste inkjetteknologier i verden. Printnålene leverer ultrapræcis kontrol af blækdråberne for enestående billedskarphed på tværs af en bred vifte af blæk og medier, hvilket giver fantastisk levende og enestående print. Digital print afkorter fremstillingstiden og giver mulighed for udskrivning af mindre mængder for tilpassede print sammenlignet med traditionelle printteknologier, som fordrer stor volumen og lang fremstillingstid. Som resultat af dette hjælper digital udskrivning designere som John Herrera med at opnår deres artistiske visioner ved at oversætte deres ideer til en serie stoffer hurtigt, nemt og i den højeste kvalitet. 

“Epson digital tekstilprint inspirerer flere og flere haute couture designere til at udforske kreativitets- og produktionspotentialer, som denne teknologi muliggør. Nu er designere kun begrænsede af deres fantasi,” siger Phil McMullin, Sales Manager, Professional Graphics, Epson UK.

Se John Herrera Collection i Manila.