Hjemmearbejderes produktivitet påvirkes af mangel på passende teknologi eller udstyr

• 42 procent af hjemmemedarbejderne siger, at mangel på passende teknologi eller udstyr har påvirket produktiviteten • 45 procent er ikke tilfredse med støtten fra deres arbejdsgiver, når de arbejder hjemmefra

Hjemmearbejderes produktivitet påvirkes af mangel på passende teknologi eller udstyr

Hjemmearbejderes produktivitet påvirkes af mangel på passende teknologi eller udstyr

• 42 procent af hjemmemedarbejderne siger, at mangel på passende teknologi eller udstyr har påvirket produktiviteten

45 procent er ikke tilfredse med støtten fra deres arbejdsgiver, når de arbejder hjemmefra

 

Ny forskning fra Epson* viser, at produktivitet blandt hjemmearbejdere er blevet påvirket af en række problemer under hele pandemien, med over to femtedele (42 procent) der skyder skylden på manglende passende udstyr eller teknologi.

 

Næsten to tredjedele (60 procent) siger, at manglende interaktion med andre har påvirket produktiviteten. Andre årsager inkluderede, at de ikke var i stand til at udføre visse opgaver, anført af 45 procent af respondenterne, og generelle hjemmearbejdsforhold, anført af 44 procent.

 

Heldigvis er tingene blevet bedre siden Europas første nedlukninger, og næsten tre fjerdedele (73 procent) hævder, at de har tilpasset deres arbejdsområde over tid. Men 45 procent siger, at motivationen vil falde, efterhånden som hjemmearbejde fortsætter, hvis der ikke sker yderligere ændringer. Den samme andel (45 procent) siger, at de ikke er tilfredse med støtten fra deres arbejdsgiver, når de arbejder hjemmefra.

 

Deborah Hawkins, direktør for Keypoint Intelligence’ Office Group, siger om forskningen: “Der er en klar forbindelse mellem mangel på teknologi og produktivitet, når man arbejder hjemmefra Det er godt for dem med det rigtige udstyr, men hvis du ikke har det rigtige kontorudstyr, så tager produktiviteten et dyk.”

 

Måske som følge heraf er der mange mennesker, der kræver mere af deres arbejdsgivere. Faktisk siger 38 procent, at de har brug for en ny eller forbedret stol, 35 procent ønsker en bedre skærm, og mere end en fjerdedel (26 procent) siger, at de har brug for en ny printer. Yderligere 37 procent siger, at de har brug for mere eller forbedret blæk og toner.

 

Det er interessant, at hjemmearbejdere stadig forventer høje standarder fra arbejdsgivere med 91 procent, der er enige om, at hvis en arbejdsgiver leverede ny teknologi til deres hjemmearbejdsplads, ville de forvente, at den er bæredygtig og miljøvenlig.

 

Udskrivningsløsninger fra Epson kan hjælpe arbejdsgivere med at forblive produktive. Det prisbelønnede sortiment af EcoTank-printere uden blækpatroner bruger varmefri teknologi til at holde energiomkostningerne nede. Desuden leveres de med nok blæk til at udskrive op til 14.000 sider 1, hvilket sparer penge og tid, da der ikke er behov for at skifte blækpatroner så ofte. Opsætningen er enkel, der er ingen griseri ved påfyldning, og pålideligheden er i top med kvalitetsudskrivning af side efter side

 

“Hjemmearbejde er nu normen for mange i Europa og vil sandsynligvis fortsætte ud over lokale nedlukninger og COVID-krisen. Men det nye og spændende ved det er falmet, og motivationen vil falde, medmindre virksomhederne investerer”, siger Jesper Sommer fra Epson.

 

“Det er afgørende, at arbejdsgivere lytter til deres personale og gør tiltag for at forbedre hjemmearbejdsopsætninger, hvor det er muligt, ved at overveje de bedste værktøjer til jobbet og levere dem til hjemmebrug. Teknologien skal være egnet til formålet, være energieffektiv og minimere omkostningerne. Virksomheder kan ikke bare stole på medarbejdernes egen teknologi som en langsigtet løsning, hvis de forventer at fastholde en motiveret og produktiv arbejdsstyrke.” 

 

Uanset hvilke begrænsninger, der løftes på nogle områder, vil hjemmearbejde fortsætte i et meget større omfang end før. Det anslås, at 25-30 procent af arbejdsstyrken vil arbejde hjemmefra flere dage om ugen ved udgangen af 2021 [i]. Hjemmekontoret skal udvikle sig, hvis denne tendens skal udvikle sig positivt. 

 

Sjove opdagelser

  • 34 % har slukket deres mikrofon og kamera under et møde for at gøre noget andet, f.eks. gå på toilettet
  • 26 % har besvaret et opkald blot iført undertøj eller pyjamas
  • 27 % har ikke gidet at tage tøj på hele dagen
  • 64 % har fået vigtige opgaver eller opkald afbrudt af dørklokken
  • 40 % oplever, at deres børn er en distraktion
  • 6 % af personerne har arbejdet i bilen
  • 8 % har arbejdet på gulvet

 

*Denne undersøgelse blev udført af Epson. 1.000 Epson printerejere, der arbejdede hjemmefra, blev spurgt i 11 lande (Italien, Storbritannien, Spanien, Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien, Sverige, Finland, Norge, Danmark) i januar og februar 2021.