Genesta-blæk opnår ECO PASSPORT-certificering

ECO PASSPORT-certificering fra OEKO-TEX® bekræfter Epsons engagement i bæredygtig tekstilproduktion

Milano, 19. juni 2017 Epson, som er banebrydende inden for digital tekstiltrykteknologi,og dets ejede virksomheder FOR.TEX og F.lli Robustelli har annonceret, at hele sortimentet af G enesta-blæk - syre, reaktiv, spredning, pigmentbaseret og sublimeringsspredning - har opnået ECO PASSPORT-certificering fra OEKO-TEX®.Den vandbaserede blæk udviklet af Epson i samarbejde med FOR.TEX giver mulighed for pålidelig, præcis og farvefast tryk i højeste kvalitet på enhver type stof.

For at opnå ECO PASSPORT-certificering skulle Genesta-blæk gennem to verificeringstrin, fastlagt af OEKO-TEX ®. Første trin involverede screening af kemikalier på stofniveau mod OEKO-TEX's ®liste over stoffer med restriktioner og andet trin mod listen over stoffer med restriktioner i produktionen, hvor analytisk verificering sikrer, at certificerede produkter kan bruges i bæredygtig produktion af tekstiler, der er gode for mennesker og miljøet.

Trykkerier, der bruger certificeret blæk som f.eks. Genesta-blæk, kan være sikre på, at de opfylder de kemisk krav i STANDARD100 af OEKO-TEX ®.

"Vi er meget stolte af at have modtaget ECO PASSPORT-certificeringen for alle vores Genesta, vores førende tekstilblæk," siger Tomoaki Kuwata, general manager hos Epsons P Strategic Planning-afdeling. "Det giver alle Monna Lisa-brugere over hele verden sikkerhed for, at Epson overholder den nødvendige miljømæssige lovgivning, og det er det næste skridt mod at fremme en ny, bæredygtig udskrivningsmetodologi efter det tidligere ECO PASSPORT, der blev opnået af UltraChrome-blæk" [1].

ECO PASSPORT er en mekanisme, hvor leverandører af tekstiler med kemikalier demonstrerer, at deres produkter kan bruges i en bæredygtig tekstilproduktion. Det godkender sikkerheden for de kemikalier, der anvendes under produktionen af farvestoffer til tekstiler, pigmenter, blæk og efterbehandlingsstoffer. OEKO-TEX® er det første system, der beviser sikkerhed for tekstiler i Europa, og Nissenken er den eksklusive certificeringsmyndighed i Japan. Certificeringen dækker hvert trin fra råmaterialer, til produkt og miljø. Denne STANDARD 100 af OEKO-TEX® produktcertificering har en historie på mere end 20 år med mere end 160.000 udstedte certifikater til millioner af mærketekstilprodukter og mere end 10.000 deltagende virksomheder langs tekstilkæden. ECO PASSPORT er en nyere og opdateret protokol til certificering af bæredygtig tekstilproduktion.

Genesta-blæk opfylder de højeste kvalitetsstandarder for pålidelighed under produktionen og trykægthed for alle fibre. Med syre-, reaktivt, sprednings-, pigmentbaseret og sublimeringsspredningsblæk dækker Genesta-sortimentet en bred og afbalanceret farveskala. Genesta-blæk er pakket i en- eller tre-liters termoforseglede aluminiumpatroner med flere lag, der kan tømmes fuldstædigt, dette er en garanti for absolut pålidelighed og minimalt spild. Emballagen er fremstillet med den største omhu, og blækket er helt afgasset for at opnå en perfekt ydeevne for udskrivning.

Den høje pålidelighed for Genesta-blæk fremstillet af Epson gør det muligt at reducere antallet af rensningscyklusser for printhovederne, og blækforbruget reduceres også mærkbart. Hver patron har en identifikationschip for at forhindre utilsigtet påfyldning af forkert blæk.

 

[1] ECO PASSPORT er opnået for UltraChrome DS-blæk til SC-F60-, SC-F62-, SC-F70-, SC-F71-, SC-F72- og SC-F92-seriernes SureColor farvesublimeringsprintere samt for UltraChrome DG-blæk og tilsætningsstoffer til klargøring af stofmaterialer til SureColor SC-F2000-beklædningsprinteren .