Epsons teknologier bidrager til FN's Smart Sustainable City-program i partnerskab med Ålesund Futurelab

Epson indgår partnerskab med FN’s Smart Cities-program

Epsons teknologier bidrager til FN's Smart Sustainable City-program i partnerskab med Ålesund Futurelab

Epsons teknologier bidrager til FN's Smart Sustainable City-program i partnerskab med Ålesund Futurelab

Det globale teknologiselskab Epson har underskrevet en aftale som teknologipartner til Ålesund Futurelab - U4SSC (United for Smart Sustainable Cities-implementeringsprogrammet), som er en del af FN’s implementeringsprogram, der har til formål at udnytte teknologi til at realisere målene for bæredygtighedsudvikling (Sustainable Development Goals) i byer over hele verden.  

Ålesund Futurelab er beliggende i Ålesund i Norge og er et tværfagligt netværk med partnere fra den akademiske verden, den offentlige sektor, industri og handel. Det er blevet skabt for at accelerere bæredygtig udvikling og samarbejde om intelligente og bæredygtige projekter, herunder udvikling af en digital samarbejdsplatform til at skabe intelligente byer verden over.

Epson har allerede arbejdet tæt sammen med Offshore Simulator Centre (OSC) på Campus Ålesund, som bruger Epson teknologi til at understøtte Det Norske Maritime Kompetencecenter (NMK).  Hos NMK spiller Epsons laserprojektorer en vigtig rolle i udviklingen af intelligente løsninger, herunder ved at skabe virtuelle mødelokaler, udvikle kontrolrum til autonome fartøjer til overvågning af skibstrafik i realtid samt forme fremtiden for den globale søfartsbranche.

Epsons ekspertise og visualiseringsteknologi, der anvendes i NMK's skibssimulator, anvendes nu til andre former for beredskabsplanlægning, herunder scenarier for brandbekæmpelses- og redningstjenester med det formål at reducere responstider uden behov for at bygge nye veje. Dette visualiseringsværktøj er også blevet det officielle værktøj for FN til at simulere byudvikling for alle mulige byer i hele verden.

Henning Ohlsson, der er Sustainability & CSR Director for Epson Europe, kommenterede: "Vi er stolte over at blive inviteret med til at deltage i dette socialt transformerende projekt. U4SSC-implementeringsprogrammet vil hjælpe byer og lokalsamfund over hele verden med at transformere FN’s mål for bæredygtighedsudvikling til handlinger og resultater. I 2020 vil programmet aktivt arbejde på at skabe en solid struktur til lokal udvikling og bruge den bedste tilgængelige teknologi til at levere mere intelligente løsninger til byer og lokalsamfund over hele verden.”

"Gennem partnerskabet med U4SSC vil Epson deltage i et globalt netværk, hvor byer udveksler deres viden og styrker med det formål at finde frem til bæredygtige og intelligente løsninger.  Epson har forpligtet sig til at realisere FN's mål for bæredygtighedsudvikling, og dette initiativ er godt i tråd med SDG17 med hensyn til at skabe effektive partnerskaber for at levere positive sociale forandringer.”

Marielle Furnes Mannseth, Managing Director for Ålesund Futurelab, tilføjede: "Epson er en vigtig tilføjelse til programmet, og Ålesund Futurelab er meget glad for at kunne inkludere en af verdens største teknologiproducenter som it-partner. Dette vil give partnerskabet et nyt perspektiv og endnu større bredde, og vi ser frem til at samarbejde med Epson om at udvikle nye teknologiløsninger til FN's intelligente byer i fremtiden.”

SLUT

 

Kommentarer til redaktører:

Om Epson
Epson er en globalt førende teknologiproducent, der er dedikeret til at blive uundværlig for samfundet ved at forbinde mennesker, ting og information ved hjælp af sine originale, effektive og kompakte præcisionsteknologier. Virksomheden har fokus på at fremme innovation og overgå kundernes forventninger inden for både inkjetudskrivning, visuel kommunikation, bærbar teknologi og robotter. Epson er stolt af sine bidrag til at realisere et bæredygtigt samfund og sine løbende bestræbelser på at realisere FN's mål for bæredygtighedsudvikling.

Den verdensomspændende Epson koncern styres af den japanske Seiko Epson Corporation og genererer et årligt salg på mere end JPY 1 billion.

www.global.epson.com

 

Om Epson Europe

Epson Europe B.V. har base i Amsterdam og er koncernens regionale hovedkontor for Europa, Mellemøsten, Rusland og Afrika. Med sine 1.830 medarbejdere solgte Epson Europe for 1,7 mia. EUR i regnskabsåret 2017. http://www.epson.eu/

 

Epsons miljøvision for 2050  

http://eco.epson.com/

 

Om U4SSC's implementeringsprogram

16 FN-organisationer står bag udviklingen af et måleværktøj, der gør det muligt at evaluere byer og lokalsamfund i alle lande og finde ud af, hvor de har de bedste betingelser for intelligent og bæredygtig udvikling og værdiskabelse. Dette gælder for hver enkelt lokalitet men primært sammen med andre partnere på tværs af sektorer og lande.

 

Ålesund er det første område

Gennem de sidste tre år er 100 byer over hele verden blevet evalueret med dette værktøj. Den nye kommune Ålesund, der består af fem tidligere kommuner, Sula og Giske, var den første regionale by, der blev inkluderet i dette netværk. Ved hjælp af måleværktøjet har et team af internationale og lokale eksperter indsamlet data og KPI'er til at udvikle den intelligente byprofil og analysere områdets status i forhold til bæredygtighed og anvendelsen af intelligente teknologier. Blandt andet inkluderer projektet menneskers helbred, samt hvor godt sundhedsvæsenet fungerer, vandtab, offentlig transport, organiserede udendørsområder, uddannelse, ligestilling, m.m. Projektet har altid anerkendt det faktum, at det ikke vil være muligt at nå bæredygtighedsmålene uden et tæt samarbejde med private virksomheder og den akademiske verden.

Andre kommuner i Norge udfører eller har allerede udført deres KPI-analyser såsom Asker, Bærum, Trondheim, Bodø, Rana, Stavanger, Haugesund, Narvik, Karmøy, Molde og Kristiansund.

Se casestudie her: https://www.youtube.com/watch?v=8N1dsqYduTs

https://www.epson.co.uk/insights/casestudy/epson-projectors-help-shape-the-maritime-industry-at-campus-aalesund?preview=1