Epsons mærkatblæk når vigtige milepæle for overensstemmelse med krav til materialer, der kommer i kontakt med fødevarer

Overensstemmelse demonstrerer Epsons langsigtede engagement over for etiketterings- og emballeringsbranchen for føde- og drikkevarer

Epsons mærkatblæk når vigtige milepæle for overensstemmelse med krav til materialer, der kommer i kontakt med fødevarer

Epson meddeler, at den blæk, der bruges i deres SurePress ®inkjet-mærkatpresser og ColorWorks ®skrivebordsmærkatprintere, overholder EU's forordning ((EF) 1935/2004), forordningen om god fremstillingsmæssig praksis for materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer (GMP) ((EF) 2023/2006), forordningen om plastmaterialer og -genstande bestemt til kontakt med fødevarer ((EF) 10/2011) og er inkluderet i den schweiziske bekendtgørelse (SR 817.023.21) om materialer, der er bestemt til kontakt med fødevarer for blæk til brug på fødevareemballage.

 

"Epsons SurePress- og ColorWorks-sortimenterne anvendes i hele verden af slutbrugere i fødevare- og drikkevarebranchen", sagde Duncan Ferguson, som er ansvarlig for professionel udskrivning og robotteknologi. "Hvert blæksystem, der er i overensstemmelse med disse komplekse forordninger, er en vigtig præstation og milepæl, og de viser desuden Epsons førerposition inden for digital produktion af mærkater og emballeringsanvendelser."

 

Epsons investering i blæk

Epson fremstiller sin egen blæk, hvilket er noget enestående inden for producenter af inkjetpresser og printere. Epson investerer direkte i systemer og hygiejniske processer for at fremstille SurePress og ColorWorks-blæk. Vores faciliteter opfylder EU-forordningen GMP (EF) 2023/2006 og tilsvarende amerikanske FDA-krav. Desuden fremstilles Epson SurePress- og ColorWorks-blæk i henhold til HACCP-risikovurderingsprincippet (Hazard Analysis Critical Control Point), der omfatter hver fase i produktionsprocessen.

 

Udskrivning på overflader, der ikke er i kontakt med fødevarer

I overensstemmelse med EU's forordning (EF) 1935/2004 er Epsons SurePress og ColorWorks-blæk ikke beregnet til direkte fødevarekontakt og skal anvendes på emballeringsmaterialer og artikler, som ikke kommer i kontakt med fødevarer, og fungerer som en funktionel barriere.

  

Epson er et medlem af EuPIA og overholder retningslinjerne for udskrivningsblæk, der anvendes på emballeringsmaterialer og artikler til fødevarer, i henhold til GMP (EF) 2023/2006 under EU's forordning ((EF) 1935/2004).

 

Epsons blæk overholder den schweiziske bekendtgørelse (SR 817.023.21) om materialer, der er bestemt til kontakt med fødevarer, og deres ingredienser er registreret eller indsendt til de schweiziske positivliste A og B, som udgives af FSVO (Federal Food Safety and Veterinary Office) og er godkendt til etikettering af fødevarer og udskrivning af emballage.

 

Forpligtelse til overholdelse

Det niveau af investering og omhu, som Epson har vist i sin stræben efter at overholde forordningerne, demonstrerer deres langsigtede engagement over for etiketterings- og emballeringsbranchen for føde- og drikkevarer. Nuværende Epson SurePress- og ColorWorks-kunder kan levere klientprojekter og vide sig sikre på, at de printere, de har installeret i deres produktionsanlæg kan udskrive i overensstemmelse med forordninger for materialer bestemt til kontakt med fødevarer.