Epson opnår Eco Passport by Oeko-Tex®-certificering

Eco Passport-certificeringsmærkat

Epson opnår Eco Passport by Oeko-Tex®-certificering

November 2016 - Epsons blæk og printere har opnået den internationale Oeko-Tex® Associations Eco Passport[1]-certificering for sikre og bæredygtige tekstilkemikalier. Oeko-Tex® Eco Passport er en internationalt anerkendt sikkerheds- og miljømæssig certificering for producenter af kemikalier til tekstilbehandling og kemiske sammensætninger som farvestoffer, tilsætningsstoffer, blæk, efterbehandlingsstoffer og vaskemidler.

Før tildeling af Eco Passport udfører Oeko-Tex en omfattende test for skadelige stoffer i tekstiler og tekstiltilbehør, der er baseret på en lang række kriterier og sikkerhedsstandarder. 

Oeko-Tex® Eco Passport giver slutbrugere og kunder certificeret sikkerhed for, at Epsons inkjetprintere og blæk har opnået høje standarder for miljømæssig bæredygtighed og er fri for skadelige stoffer. Epsons certificerede Eco Passport-blækprodukter omfatter UltraChrome DS-blæk til SureColor SC-F6000-, SC-F6200-, SC-F7000-, SC-F7100-, SC-F7200- og SC-F9200 seriens farvesublimeringsprintere samt UltraChrome DG-blæk og tilsætningsstoffer til klargøring af stofmaterialer til SureColor SC-F2000-beklædningsprinteren.

Henning Ohlsson, direktør for Epson Corporate Social Responsibility (CSR) for Europa, Mellemøsten og Rusland (EMEAR), udtalte: "Epson er glade for at være blevet tildelt et Eco Passport fra Oeko-Tex®.  Epson forsøger hele tiden at bidrage til et bæredygtigt samfund ved at reducere den miljømæssige påvirkning af deres produkter og tjenester. Med Eco Passport-certificeringen giver vi vores kunder tillid og sikkerhed for, at vores tekstilblæk og printere opfylder de højest mulige internationale sikkerhedsstandarder.

"Miljø er af afgørende betydning for Epson. Som en del af vores engagement inden for bæredygtighed har Epson skitseret deres Miljøvision 2050, der har 90 % reduktion i udslip af CO2 som mål i livscyklussen af alle vores produkter og tjenester i 2050. Epson har allerede gjort store fremskridt mod at reducere miljøpåvirkning på tværs af deres produkter og produktionsprocesser."

Epson, som tilbyder en række inkjetprintere, der er udstyret med virksomhedens effektive Micro Piezo-teknologi, fremmer digitaliseringen af tekstil- og beklædningsudskrivning. Virksomhedens farvesublimeringsprintere, beklædningsprintere og digitale inkjettekstilprintere kan udføre nøjagtig farvegengivelse på tekstiler, hvilket er vanskeligt med analoge udskrivningsprocesser. De kan også gengive komplicerede designs ned til de fineste detaljer og samtidig afkorte udskrivningsprocessen.

For at sikre, at der leveres det samme høje niveau af produktkvalitet i alle lande og områder i verden, har Epson etableret en ensartet kvalitetssikring og politikker til administration af produktsikkerhed. Epsons produktsikkerhed og miljømæssige overensstemmelseskrav er beskrevet i EQS Epson Quality Standard. Dette omfattende sæt af ensartede standarder er implementeret overalt i Epson Group. EQS angiver uafhængige kontroller, som virksomheden implementerer bredt for at opfylde eller overgå juridiske og lovgivningsmæssige krav i de enkelte lande.

-Slut-

Kommentarer til redaktør

Billeder: Klik på logoet at downloade eller anmode om et fra ruth@splashpr.co.uk

Om Oeko-Tex
Oeko-Tex er verdens førende test- og certificeringssystem til at kontrollere sikkerheden af tekstilprodukter. Oeko-Tex-certificering for tekstilprodukter dækker alle produktionsfaser, fra råmaterialer til slutprodukter. Der er også en certificering for miljøvenlige produktionssteder. Oeko-Tex Standard 100 er et certificeringssystem for produkter. I mere end to årtier siden fremkomsten er mere end 150.000 artikler over hele verden blevet testet. Denne certificering, der kun gives til artikler, der opfylder strenge kriterier for mere end 300 skadelige stoffer, overholder også internationale begrænsninger for skadelige stoffer, herunder Japans azo-begrænsninger i tekstilprodukter. Eco Passport blev etableret som et sikkerhedscertificeringssystem, der kan anvendes længere op i forsyningskæden end Oeko-Tex Standard 100. http://nissenken.or.jp/english/service/oeko.html

Om Epson
Epson er en globalt førende producent, som forbinder mennesker, ting og information med sine originale, effektive og kompakte præcisionsteknologier. Med et produktudbud, der strækker sig fra inkjetprintere og digitale udskrivningssystemer til 3LCD-projektorer, smart glasses og industrirobotter, er firmaet fokuseret på at skabe innovationer og at overgå kundens forventninger med hensyn til inkjet, visuel kommunikation, wearables og robotteknologi.

Med den japanskbaserede Seiko Epson Corporation i spidsen har Epson Group mere end 72.000 medarbejdere i 93 virksomheder verden over og er stolte over at kunne bidrage til de samfund, gruppen opererer i og deres fortsatte bestræbelser for at reducere miljøpåvirkninger.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe

Epson Europe B.V. har base i Amsterdam og er gruppens regionale hovedkontor for Europa, Mellemøsten, Rusland og Afrika. Med sine 1.700 ansatte opnåede Epson Europe et salg på 1.551 millioner euro i regnskabsåret 2014.  http://www.epson.dk

Miljøvision 2050  

http://eco.epson.com/

Yderligere presseoplysninger:

Leonie Toal, PR and Social Media Manager, Epson (UK) Limited, Direkte tlf.: (0)1442 227246, e-mail: leonie.toal@epson.eu

Ruth Clark, Splash!PR. Tlf.: 01580 241177, e-mail: ruth@splashpr.co.uk

 

[1] Eco Passport-certificeringssystemet blev lanceret efter Nissenken i juni 2016. I kølvandet på Oeko-Tex Standard 100 fulgte et verdensomspændende sikkerhedscertificeringssystem, Eco Passport, hvor tekstilvarer testes for skadelige stoffer. Eco Passport er en ny test- og certificeringsmekanisme, som producenter og leverandører af tekstilkemikalier kan bruge til at demonstrere, at deres farvestoffer, tilsætningsstoffer, efterbehandlingsstoffer og andre tekstilkemikalier kan anvendes i sikker og bæredygtig tekstilproduktion. Eco Passport-initiativet udgør en bekræftelse på overholdelse af de begrænsninger, der blev vedtaget i april 2016 vedrørende brugen af visse arylaminer[1] og for at sikre sikkerhed og bæredygtighed af kemikalier, farvestoffer og tilsætningsstoffer op igennem tekstilbranchens forsyningskæde.