50 år med innovation

Epson fejrer 50-året for den første printer og 25-året for LCD projektion

Epson fejrer 50-året for firmaets introduktion på verdensmarkedet af miniatureudskrivning for første gang i 1964 til olympiaden i Tokyo. Printertidstageren blev det første elektroniske optagesystem ved en Olympiade, hvilket ændrede historiens gang. 25 år senere revolutione­rede Epsons 3LCD teknologi projektormarkedet med sine levende og klare billeder, som blev vist til de mest krævende forsamlinger, og som gjorde Epson til verdens ledende inden for projektion, en position som er fastholdt siden 20011.

Epson er stolt over at være global innovator af teknologi. Dette er blevet anerkendt i form af de mange priser, firmaet har modtaget. Epson blev anerkendt på Thomson Reuters 2013 Top 100 Global Innovator Awards i Japan. Andre priser omfatter IEEE Corporate Innovation Recognition Award, utallige EISA og TIPA priser for billedbehandlingsprodukter og BLI Pick of the Year 2014 for WorkForce DS-860. I Japan har Epson flere patenter end nogen andre i kategorien for printere, inkjetteknologi, projektorer, OLED og E-Paper[1].

Peter Ravnhøj, Country Manager, Danmark, udtaler: “Vi er meget stolte af vores historie og ry for at vise vejen i global innovation. Vi bestræber os på at gøre Epsons produkter bedre ved at investere i forskning og udvikling, så vi kan skabe teknologier, som leverer enestående værdi til vores kunder. Vores mål er at skabe noget, som ingen har forestillet sig eksistensen af, som imødekommer fundamentale behov, som ikke er blevet imødekommet, og som repræsenterer et enestående fremskridt i vores kunders liv."

Epson har en stolt fortid med aldrig-set-før-produkter, som har skabt enestående nøgleteknologier, som har spillet en fantastisk rolle med at skabe den verden, vi ser i dag. Disse aldrig-set-før-produkter er baseret på Epsons tre kerneteknologier: udskrivning, projektion og opfattelse.

På printmarkedet blev printertidstageren fulgt af annonceringen af EP-101 i 1968, verdens første og mindste digitale printer, som gav firmaet navn. I 1994 introducerede Epson den første højopløsnings, farveblækprinter - Epson Stylus Colour - hvilket for første gang muliggjorde højopløsningsprint i hjemmet. Senest bruger produktinnovationer PrecisionCore, Epsons mest avancerede, mikroelektroniske printhovedteknologi, som bygger på Epsons lange anerkendelse for output kvalitet, ved de hastigheder som kræves af industriudskrivning. En helt ny serie af WorkForce printere, som bruger PrecisionCore, blev annonceret i marts 2014, herunder den innovative WorkForce Pro RIPS (Replaceable Ink Pack System) serie, som leverer uafbrudt udskrivning for op til 75.000 sider. Den nylige annoncering af EcoTank, den første printer med integreret højkapacitets, genopfyldelige blæktanke, leverer et komplet nyt printsystem, som overflødiggør behovet for udskiftning af patroner, og som giver ultralave printomkostninger.

I 25 år er Epsons 3LCD teknologi blevet brugt i firmaets projektorer. Denne teknologi giver lige højt White og Colour Light Output (CLO) med op til tre gange klarere farver end 1-chip DLP projektorer med samme oplyste lumen[2]. Dette skete i 1989, da VPJ-700, Epsons første kompakte, fuldfarve, videoprojektor med flydende krystaller, gav LCD teknologien liv og dermed gav skarpere og mere klare projicerede billeder. Denne innovative teknologi hjalp med at skabe ‘præsentationskulturen’, som er blevet essentiel i nutidens forretningsverden. Ud over dette har Epsons komplette serie af interaktive projektorer bevist, at de er ideelle til undervisningsmiljøer, fordi de giver underviseren og de studerende mulighed for at få mest muligt ud af læringsoplevelsen.

Med "opfattelse" som en tredje teknologisøjle har Epsons engagement for innovation ledt firmaet et skridt mod nye og voksende markeder med udviklingen af en komplet serie af bærbare teknologier. Dette omfatter firmaets anden udgave af smart glasses, Moverie BT-200, som har været i handlen siden juni, og som åbner for potentialet i augmented reality. Også de nye Runsense GPS sportsmonitorer og Pulsense hjerteaktivitetsmonitorer sigter mod at revolutionere akvitetsovervågning, hvilket giver en ny tilgang til at opnå en sund livsstil, fitness og velbehag. Disse bliver annonceret i september på udvalgte markeder.

Når vi ser ind i fremtiden, udvikler Epson allerede industri, multimateriale 3D printere. Præsident Minoru Usui siger: "Vores mål er at skabe 3D printere, som kan hjælpe med at revolutionere fremstillings- og produktionsfirmaer. Dette betyder med mikroakuratesse at skabe dele ved hjælp af metaller. Vi ønsker, at vores maskiner kan lave alt.” Det tager tid at forbedre teknologien og materialerne, og hr. Usui forventer, at Epson annoncerer sin første industrielle 3D printer inden for 5 år.

For yderligere information kontakt

Christina Møss, Marketing Services Specialist, Epson Danmark
E-mail: christina.moss@epson.eu / Mobile: +45 2344 8404 / Office: +45 4450 8585 / www.epson.dk

Besked til editor

Om Epson

Epson er en globalt førende og innovativ producent med fokus på at overgå brugernes forventninger med løsninger til forskellige markedsområder som kontor, hjem, forretning og industri. Epsons produktudbud strækker sig fra inkjetprintere, printersystemer og 3LCD-projektorer til industrirobotter, smart glasses og sensorsystemer og er baseret på originale kompakte og energibesparende præcisionsteknologier.

Med den japanskbaserede Seiko Epson Corporation i spidsen har Epson Group mere end 73.000 medarbejdere i 94 virksomheder verden over og er stolte over at kunne bidrage til det globale miljø og til de samfund, gruppen opererer i.

http://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., Amsterdam, er gruppens regionale hovedkvarter for Europa,

Mellemøsten, Rusland og Afrika. Epson Europe opnåede med sine 1.700 ansatte i regnskabsåret 2013 en omsætning på 1.517 mio. EUR.

http://www.epson.eu

Miljøvision 2050  

http://eco.epson.com

 

[1] Baseret på publiserede patentapplikationsantal gennem de seneste 20 år (1993 - 2013) ifølge Epson research.

[2] Sammenlignet med ledende 1-chip DLP erhvervs- og undervisningsprojektorer baseret på NPD data, juli 2011 til juni 2012. Colour Brightness (Colour Light Output) målt i henhold til IDMS 15.4. Colour Brightness varierer afhængig af kundeforhold. For mere information se venligst www.epson.eu/CLO